Мирослав Иванов: Непрекъснато се спекулира, че това правителство няма да издържи повече от 2 месеца

0
Има напрежение в Народното събрание, коментира зам.-председателят на парламента
Има напрежение в Народното събрание, коментира зам.-председателят на парламента Видео: NOVA

Опозицията се заяви като конструктивна, но в никакъв случай не е такава, каза още той

„Мисля, че коалицията върви в правилната посока”. Това заяви Мирослав Иванов - зам.-председател на Народното събрание от квотата на „Продължаваме Промяната” по NOVA

Има напрежение в Народното събрание. Опозицията се заяви като конструктивна, но в никакъв случай не е такава и надали някой български гражданин трябва да живее със съзнанието, че имаме такава. Напротив – тя се опитва всячески да разклати управлението, което не е в интерес на гражданите”, коментира той в студиото на „Денят на живо с Наделина Анева”.

„Напрежение се опитва да се създава по отношение на правителството от ден едно. Непрекъснато се спекулира, че това правителство няма да издържи повече от 2 месеца, защото е формирано по нетипичен за българските стандарти начин – включва партии от крайно ляво до крайно дясно. Виждаме, че с диалог, компромиси, взаимни отстъпки и високо ниво на премереност и отговорност вече 6 месеца успяваме да взимаме важни решения за страната”, добави Иванов.

Той отбеляза още, че всяка седмица се провежда Коалиционен съвет на лидерско ниво, както и че непрекъснато има работни групи, които обсъждат конкретни законопроекти и решения.„В коалицията всеки защитава своята позиция, има спорове, но в крайна сметка надделяват аргументите”, категоричен бе зам.-председателят на НС от „Продължаваме Промяната".

От ПП имаме ясна посока и цел, дали сме ясни обещания, че искаме да победим модела на управление от последните 15-20 години. Ясно поставихме своите претенции на масата. Работим неуморно, за да постигнем възможно най-много от това, което сме обещали преди изборите”, посочи още той.

Относно предстоящата актуализация на бюджета, Мирослав Иванов заяви: „Когато приехме бюджета през февруари, тогава напрежението дойде основно от опозицията. В момента от колегите ми, които са в Комисията по бюджет и финанси, няма индикации, че има теми, които да създадат червени линии. Мисля, че отново ще внесем проект за бюджет, който да обединява вижданията на четирите формации в коалицията”.

Той коментира и антикризисните мерки, около които управляващите се обединиха. „Първата стъпка беше те да се изчистят на ниво коалиция. Всички са наясно, че едно изливане на пари не е решение. Няколко седмици се анализираше какво се случва и какви мерки са подходящи. Едно такова изсипване ще повиши още повече инфлацията, а не беше това идеята. Сега започва работа по това как тези мерки със законодателни решения ще бъдат имплементирани и как те ще се отразят на потенциалната актуализация на бюджета”, обясни Иванов.

Запитан за появилата се информация в „Политико“ за това, че премиерът Кирил Петков планира да присъства на среща на политическите лидери на групата „Обнови Европа", която ще се състои на 30 май и че това е „най-силният знак, че неговата партия „Продължаваме Промяната” се готви да се присъедини към либералната група на европейско ниво”, зам.-председателят на НС каза: „ Към момента не мога да кажа нищо, защото няма взето такова решение от ръководния орган на „Продължаваме Промяната”, т.е. от т.нар. Изпълнителен съвет”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари