Мъж извърши граждански арест на рецидивист, нахлул в къщата му в Перник

0
Рецидивистът нахлул в къщата в 2:00 часа през нощта
Рецидивистът нахлул в къщата в 2:00 часа през нощта

Рецидивистът нахлул в къщата в 2:00 часа през нощта

Граждански арест е извършен в Перник след нахлуване в частен имот и опит за кражба. Намеренията на престъпника срещат умелата реакция на собственика на къщата, който сам хваща извършителя и го предава на полицията.

Собственикът на имота Методи Методиев разказва, че е усетил присъствие в спалнята на семейството през нощта, предава bTV. Първоначално е помислили, че е синът му, но непознатият светел с фенерче и Методиев бързо видял, че не е синът му. Скочил и го подгонил, мъжът объркал вратите и накрая се спънал на стълбите на външната врата.

Собственикът на къщата успял да го задържи, докато дойде полицията. От камерите разбрали, че е непознатият е прекарал около час в двора и в къщата.

Първоначалният оглед показва, че нищо не липсва. Все още не е ясно какви са били намеренията му.

От пернишката полиция съобщиха, че мъжът е на 42 години и е от Сандански. Има множество криминални прояви, предимно за кражби. Изтърпял е няколко ефективни присъди, включително и присъда за убийство.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа, а случая ще бъде предаден на Районна прокуратура в Перник.

Методи Методиев признава, че е бил уплашен за живота си и този на семейството си. Вече е поръчал по-здрава външна врата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Отегчен
    Тц, има проблем. Няма такова нещо като "граждански арест". Ако бандита реши, че има някакво увреждане, собственика на имота ще има сериозни проблеми. И противно на филмите, дори в щатите имат подобни грижи. Че там се стреляло напосоки в частен имот е митология. Идея си нямам какво би било решението. Т.е. имам, ама трябват ресурси. Никакво обаждане на полиция, упояване на бандита, там бъбрек, черен дроб, бе то каквото има, пазари има. Ама си трябва организация.
  • 7
    2
    Русенец
    Да го беше убил тоя боклук! Аз лично ще го утрепя и да наторя почвата с него! Мама им крадлива!
  • 17
    1
    ЗАКРИВАЙ
    Само на 42г а вече изтърпял няколко ефективни присъди, включително и присъда за убийство. Чудесен индивид и правосъдна система. Въпроса е този как може да е излежал толкова присъди включително за убийство и да е навън след няма и 25 години пълнолетие. Поредния рецидивист убиец по улиците предприел поредното престъпление, за щастие без жертва този път. Споразумение с прокуратурата за убийство ли е сключил? Какво се случва в тази скапана държава?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари