Задържаха четирима души при полицейска операция в Пернишко

0

Претърсени са над 14 адреса и множество автомобили в Перник, Земен и столицата

Специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с избирателните права на гражданите, битовата престъпност и пътния травматизъм се проведе днес на територията на Пернишка област. Бяха сформирани 9 екипа от служители на ОДМВР – Перник и Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, който извършиха проверки на множество адреси в региона и столицата.

По вече образувани досъдебни производства са претърсени над 14 адреса и автомобили, като са иззети множество веществени доказателства – големи парични суми в лева и валута, компютри, телефони, таблети, агитационни материали и списъци с имена на граждани. Предстои установяване на тяхната съпричастност към престъпления, свързани с купуване на гласове и нерегламентирана регистрация на хора по настоящ адрес, който да гласуват за определени общински съветници или кметове.

Задържани за срок до 24 часа са 4 човека, чиито имоти и автомобили са обискирани. Един е обявен за общодържавно издирване.

Всички действия на полицията се провеждат под надзора и ръководството на прокуратурата и със съответните разрешения от съдебните органи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари