Арестуваха рецидивист, обирал с лодка туристи по южното Черноморие

0

Задържаният признал за извършените престъпления

Арестът на 32-годишния криминално проявен и осъждан бургазлия е осъществен на 17 август т.г. след упорито разследване по подадени сигнали за извършени кражби.

Според първоначално събраните данни от разследването на 10 август около 01:30 ч. той проникнал през незаключената врата на кемпер, паркиран в нива в района на Северния плаж на кв. "Крайморие". Докато собствениците спели в купето, мъжът откраднал дамска чанта с лични документи, мобилен телефон и портфейл със сумата от 120 лв. и 45 евро. Същата нощ "атакувал" и паркирана лека кола, с полска регистрация, откъдето успял да отмъкне маркова китара с озвучителни устройства и слушалки към нея, две радиостанции и куфари с дрехи, собственост на туристи, пристигнали на почивка у нас. При огледа е установено, че кражбата е осъществена след счупване на прозореца на задната дясна врата, а собственикът на автомобила почивал в разпъната наблизо палатка.

Отново през нощта, този път на 14 август, на плажната ивица в близост до нос "Форос" край бургаския квартала "Крайморие", мъжът набелязал паркиран до палатка лек автомобил. От превозното средство рецидивистът откраднал професионален фотоапарат, заедно с допълнителна батерия, обектив и статив, друг фотоапарат със светломер и допълнителен обектив, раница с лични вещи и хамак. Той дръзнал да нахлуе и в палатката и да свали златно синджирче с камък от врата на спящата собственичка.

Задържаният признал за извършените престъпления, дори обяснил, че за придвижване до квартала е използвал лодка с извънбордов двигател.

Всички вещи, откраднати и в трите случая, са намерени и иззети с изключение на сумата в евро и левове от първата кражба. Бургазлията е привлечен в качеството на обвиняем и му е взета постоянна мярка "задържане под стража".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари