Задържан е извършителят на убийството в Търговище

0
Задържан е извършителят на убийството в Търговище

Жертвата и извършителят на престъплението са били криминално проявени, заяви шефът на ГДНП

Убитият мъж в Търговище и извършителят на престъплението са били криминално проявени. "Убитият е имал обвинения за разпространение на наркотици и телесни повреди. А извършителят за извършване на кражби, има криминалистическа регистрация", заяви пред NOVA Атанас Илков, ГД "Национална полиция".

"В хода на разследването беше установено, че той е имал близки отношения с негов приятел. Имали са общи теми и най-вече ги е свързвала тяхната симпатия към оръжието. Първоначалната ни версия беше, че може да имат неуредени финансови отношения между тях. В последствие се оказа, че там където намерихме тялото, в същия ден двамата са стреляли с незаконните си оръжия. При боравенето извършителя е произвел неволен изстрел, прострелял е убития и той е починал на място", добави шефът на ГДНП. Той добави, че убиецът е задържан.

По случая с жестоко тормозеното дете в Пловдив Илков посочи, че все още информацията е оскъдна. Но заяви, че колегите му в Стара Загора не са реагирали правилно при задържането на Пламен Пенев. Припомняме, че той почина след гонка с полицията.

"Не мога да кажа, че полицаите са реагирали правилно, защото видяхме, че има пропуски в тяхната работа. До един момент изпълняваха задълженията си в правилната посока, после сякаш адреналина взе превес и се стигна до този нежелателен край", посочи той.

По неговите думи боди камерите ще станат задължителни. "Техният брой е ограничен, имаме налични 4 000 броя, с тези, които сме закупили съвсем скоро. Планира се да бъдат закупени още 16 000 - 17 000 камери", поясни той.

Сагата с измаменият мъж започва от 2022 година и приключва към средата на 2023 година, твърди главният комисар. "Извършени са две проверки и са докладвани в софийска районна прокуратура", поясни Илков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    русенец
    "...прострелял е убития и той е починал на място", добави шефът на ГДНП. " Милиционерите са КУРифеи на изящната словесност. Още помня Цветан Цветанов. Тоя физкултурник ако публикува книга, ще я купя на секундата!:)
  • 2
    2
    Отдавна заминал
    В Турското Търговище няма един свестен! Даже и в Русе се преселиха башибозука!
  • 5
    1
    А бе...
    Айде, холан, един боклук по-малко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари