КОВИД-19 не подмина и детските градини "Зора" и "Детелина" в Русе

1
В 7 училища в Русенска област има сериозно разпространение на ковид
В 7 училища в Русенска област има сериозно разпространение на ковид

В 7 училища в Русенска област има сериозно разпространение на ковид

С положителни проби са предимно ученици от горния курс. Засега няма заразени преподаватели. От пет дни коронавирус има и в две детски градини. Според Регионалната здравна инспекция увеличението на положителните проби е очаквано, но ситуацията е под контрол.

Коронавирусът изпрати вкъщи учениците от 7 паралелки. Те са от Математическата гимназия, училището за европейски езици "Христо Ботев" и професионалните гимназии по електротехника, дървообработване и облекло, предаде БНТ.

Карантинираните за десет дни класове се обучават онлайн.

Очаква се в понеделник повечето ученици да се върнат в клас присъствено. Директорите отказват коментар по случая, а повечето от родителите не бяха информирани, че в учебните заведения има заразени с ковид.

"Синът ми е в това училище, не зная, че има дете с ковид, не се притеснявам, спазват мерките, дистанция, маски, в междучасие, в часове", каза Кремена Димитрова, родител.

"Притеснявам се, разбира се… Много. Карам го да сложи маска, да измие ръце. Дистанция", каза Автандил Самахарадзе, родител.

Карантинирани дванайсетокласници има и в училището във Ветово. От Регионалната здравна инспекция в Русе казват, че ситуацията е под контрол.

"Едно дете е в болница, ситуацията е динамична. Извършваме всичко свързано с противоепидемичния контрол и поставяне под карантина на контактните лица.", каза д-р Цветелина Мирчева - РЗИ Русе.

Ковид-19 не подмина и детските градини "Зора" и "Детелина" в Русе, както и филиала "Светилник". С положителни проби са били учител и помощник-възпитател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари