Корумпираният модел на управление мачкаше бизнеса и рушеше държавността

0
Николай Слатински: Режимът на ББ разглеждаше властта като лична и еднолична собственост
Николай Слатински: Режимът на ББ разглеждаше властта като лична и еднолична собственост

Режимът на ББ разглеждаше властта като лична и еднолична собственост

Корумпираният и некомпетентен, арогантен и самозабравил се модел на управление на ББ, пълно копие на менталните абсурди на своя патрон, мачкаше бизнеса, игнорираше законността, решаваше всичко задкулисно, смяташе се за недосегаем, рушеше държавността и разглеждаше властта като лична и еднолична собственост.

Демокрацията бе последна грижа за този модел и то само като фиктивна, имитационна, повърхностна и тълкувана както дяволът чете евангелието.

Но именно демокрацията, колкото и парадоксално това да звучи, днес е защитната среда, която може да позволи на ББ и неговата кохорта от везири и лакеи да отърват в правно отношение кожите!

Първо, защото срещу тях трябва да се действа демократично, сиреч законно. Голямо е изкушението да започнат арести, но онези, които искат да демонтират режима на ББ не могат като при този режим да вкарват неугодния богат човек в кауша и да го карат да си даде голяма част от бизнеса и да си признае голяма част от далаверите.

Второ, при демокрацията има златно правило, че ти не бива да действаш като недемократите, защото иначе не се различаваш от тях, а по този начин ги оправдаваш - значи всички така действат когато са на власт.

Трето, демократичните процедури са бавни, а това дава време за замитане на следи, за загуба на обществен интерес, за лашкане на вниманието в други, актуални и злободневни посоки, за поява и на жалост у хората към разкарваните по съдилища виновни в злодеяния политици.

И четвърто, режимът на ББ за тия 10-11 години добре се окопа в съдебната система, сложи на висши места свои слуги и протежета, на които ще разчита да му пазят гърба и всичко по-надолу от гърба...

Представяте ли си как сегашният одиозен и фамозен главен прокурор изведнъж ще реши да си върши работата и ще вкара в следствения арест хората, които го инсталираха на върха и с които е досущ сиамски близзнак!?!?

Николай Слатински

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари