Как министърът на културата си купи къща - Паметник на културата

0
Банов си е купил имот в Копривщица на скандално ниска за градчето цена
Банов си е купил имот в Копривщица на скандално ниска за градчето цена Снимка: БГНЕС/архив

Министър Боил Банов трудно може да се похвали с постижения в културата, но за сметка на това си купи къща – Паметник на културата по време на злополучния си мандат

 При това този безметежно пребивавал четири години на високия пост режисьор се сдоби с имота в Копривщица на скандално ниска за градчето и района цена от 56700 лв. Изключително изгодната сделка, за която в. „Галерия“ вече писа преди време, събуди подозренията и на гражданско сдружение „Зограф“, пише narod.bg.

Имотът е купен през 2018 година се вижда от декларацията на Банов, публикувана от сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/. Общата му разгърната площ е 140 квадратни метра, а дворното място към къщата е 324 квадратни метра. Паметникът на културата се намира в квартала със старите къщи на Копривщица, където най-ниската цена за аналогичен имот, който не е паметник на културата, в сайта Imoti.bg е 140 хиляди лв, а къщите, които са паметници на културата започват от 300 000 лв нагоре.

От Сдружението „Зограф“ също са категорични, че няма как да се купи възрожденска къща в Копривщица за такива, буквално смешни, пари. Независимо че от „Зограф“ настояваха да получат отговори, Банов така и пропусна да обясни подробности около изгодната си имотна придобивка, както и да каже конкретна ли е обявената от него цена и спестени ли са местни данъци и такси.

Знайно е, че посочването на неверни обстоятелства в нотариалния акт, каквато е по-ниската цена, е престъпление. Това е поредният скандал свързан с министъра на културата по време на мандата му, с който той определено не може да се гордее.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари