Професор Минеков: Знам кой пусна списъка на проектокабинета

0
Според Минеков всеки бъдещ министър трябва да е със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж
Според Минеков всеки бъдещ министър трябва да е със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж Снимка: БГНЕС / Архив

Списъкът с потенциални министри в евентуален бъдещ кабинет на "Продължаваме промяната", Има такъв народ", БСП и "Демократична България" е пуснат от човек, който иска да се самопредложи и да си вдигне акциите

Това каза пред ТВ+ министърът на културата и един от лидерите на уличните протести миналото лято проф. Велислав Минеков, информира Дневник. Според него на този списък може да се вярва не повече от 33%.

Минеков обясни, че за по-голяма достоверност са поставени имена, които са познати и очаквани, и други, които никой не е чувал. Попитан дали ще бъде министър в следващ кабинет, той каза че е имал разговори за оставане на поста, но те са деликатни и не пожела да влезе в подробности. За Минеков всеки бъдещ министър трябва да е със здрав характер, силен дух и въоръжен с кураж. "Трудно е, защото всички свикнаха да живеят под масата", обобщи Минеков.

Към момента до медиите стигна проект за коалиционно споразумение, което посочва, че постовете в бъдещия кабинет ще бъдат разпределени в съотношение 10:4:4:3 между партиите, в зависимост от тяхната представеност в парламента. От нея се разбира също, че в бъдещия коалиционен кабинет ще има четирима вицепремиери, две нови министерства и 18 постоянно действащи експертни съвета.

По медиите се завъртя и списък, който посочва министри за всички министерства без едно - на земеделието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари