"Изправи се България" ще се яви самостоятелно на изборите

0
Политика се прави не с проекти, а с каузи
Политика се прави не с проекти, а с каузи

Политика се прави не с проекти, а с каузи

"Изправи се България" ще участваме самостоятелно в парламентарните избори, подкрепени и с присъединени към нас граждански организации и отделни личности с кауза, защото сме убедени, че политика се прави не с проекти, а с каузи". Това обяви пред журналисти председателят на партията Мая Манолова след внасянето в Централната избирателна комисия (ЦИК) на документи за регистрация на формацията за участие в предсрочния вот на 2 октомври т.г.

Тя информира, че са внесли 4500 подписа, което е с 2000 повече от необходимия брой и документите им са били приети без всякакви забележки.

"Хората се отвратиха от безпринципни коалиции на уреждачи, от коалиции за власт и за пари, и е време за истинска социална алтернатива, за лява партия, която да стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, на пенсионерите, на хората с увреждания, на земеделските производители, на самотните родители, на жените", заяви Мая Манолова.

От "Изправи се България" си поставят няколко големи задачи за предстоящите избори - първата е голяма трудова реформа и безапелационно повишаване на доходите на работещите българи. Манолова отбеляза, че си поставят за цел да изтрият линията на бедност.

"Ще искаме безусловно и категорично повишаване на доходите - не такова, което да гони инфлацията, а такова, което да осигури издръжката на живот, а тя за работещите домакинства е 1260 лева на работещ човек", заяви тя.

Сред другите цели, които посочи Манолова, са намаляване с 1 лев на цената на бензина и на дизела до 2,50 лева и прекратяване на спекулата, замразяване на битовите сметки на енергийно бедните, като повишаването на няколко пъти на парното, водата, тока, природния газ да бъде на сто процента компенсирано от държавата, таван на цените на основните хранителни продукти, за да могат хората да преживеят есента и зимата, и безапелационна битка срещу монополите.

Мая Манолова не каза къде ще води листа за парламентарните избори. Тя посочи, че е рано да се говори за листи, още повече че очакват към тях да се присъединят много граждански организации и да има голяма гражданска квота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Hjk
    Лицемерна мая, лицемерна партия! Дано никой не се подлъже да гласува за тази!
  • 0
    2
    русенец
    Като напишеш в Гугъл "политическа проститутка" или просто "проститутка", първото име, което се появява е на Мая Манолова.
  • 2
    1
    Песимист
    Майче,Майче,направи няколко родилни напъни,може и да ти се получи...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари