Иво Пазарджиев: Мотивите за оставката ми са „изсмукани от пръстите“

0
Това е поредна провокация от страна на група съветници с цел изява и политически рейтинг на мой гръб, смята председателят на Общинския съвет
Това е поредна провокация от страна на група съветници с цел изява и политически рейтинг на мой гръб, смята председателят на Общинския съвет Снимка: Общински съвет - Русе

Председателят на Общинския съвет призовава за сериозно и адекватно отношение към работата на местния парламент

Това, че общинският съветник или кметът има право да говори от трибуната на сесия, не го прави негражданин или супер гражданин, за да не се включва в обществените обсъждания по наболели въпроси“. Така кметът Пенчо Милков коментира твърденията на местната коалиция ГЕРБ – СДС, която поиска свалянето на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. В мотивите си съветниците посочват „трайна невъзможност“ за изпълнение на задълженията, като дават пример с организирането на обществено обсъждане през август т. г. за решаването на проблема с тежкотоварния трафик край Русе.

Нямаше провинение на председателя и на следващия ден, когато бе организирана сесия, за да се обсъди и разреши въпросът“, допълни кметът Пенчо Милков.

Според него трябва да се посрещне с обединени сили новата реалност, която настъпва в света.

Давайте предложения за работата на Общината. Предложения, които можем да приемем, с които да вървим напред. Заявете го като личности, като лидери и като членове на партии. Общинският съвет съществува за това“, призова още кметът, информираха от Общински съвет - Русе.

Председателят на местния парламент Иво Пазарджиев определи мотивите за искането на неговото сваляне като председател като „изсмукани от пръстите“. Според Пазарджиев това е поредна провокация от страна на група съветници с цел изява и политически рейтинг на негов гръб.

Всичко това е толкова абсурдно, че дори в момента се чувствам неудобно от нашите съграждани, че губим ценно време, в което би трябвало да работим за русенци и да гласуваме важни предложения, каквото се изисква от нас“, каза още Пазарджиев и добави, че не приема обвиненията срещу себе си и призовава за сериозно и адекватно отношение към работата на Общинския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Отвратен
    От пръстите на 120 000 русенци.
  • 3
    1
    Баничката
    Скоро ще засмучеш нещо друго и ще се разделиш с хубавата заплата и удобния стол.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари