Хванаха шофьор в Попово с 2,40 промила алкохол

0
Пияни и дрогирани шофьори са установили при проверките катаджиите от Търговищко
Пияни и дрогирани шофьори са установили при проверките катаджиите от Търговищко Снимка: БГНЕС/архив

Полицаите от област Търговище са извършили регулярни проверки, като са установили няколко нарушения

При извършена на 26.12.2020 г. около 19,40 ч полицейска проверка в гр. Попово е установено, че правоспособен 35-годишен водач от гр. Монтана управлява по ул. „Асен Златаров“ собствения си лек автомобил след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 2,40 промила, установено по надлежния ред – с техническо средство алкотест Дрегер“. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Попово.

При извършена на 26.12.2020 г. около 15,50 ч полицейска проверка на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и „Опълченска“ в гр. Търговище е установено, че правоспособен 29-годишен водач от същия град управлява собствения си лек автомобил „БМВ 428“ с търговищка регистрация след употреба на наркотичното вещество канабис, установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000”. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

Започнати са и две бързи производства по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс – за управление на нерегистрирано по надлежния ред МПС. При извършена на 25.12.2020 г. около 12 ч полицейска проверка в гр. Търговище е установено, че правоспособен 67-годишен водач от гр. Търговище управлява по бул. „29 януари“ лек автомобил „Хонда ЦРВ“-фирмена собственост, който не е регистриран по съответния надлежен ред и е без регистрационни табели, поставени на определените за това места. При извършена на 23.12.2020 г. около 21,45 ч полицейска проверка в гр. Попово – на кръстовището на бул. „България“ и ул. „Отец Паисий“ , е установено, че правоспособен 30-годишен водач от същия град управлява собствения си лек автомобил „Фолксваген Голф“ с търговищка регистрация, който не е регистриран по надлежния ред/Регистрацията му е служебно прекратена на 25.06.2020 г. на основание чл. 143, ал. 15 от Закона за движение по пътищата - в регламентирания двумесечен срок от придобиването на моторното превозно средство собственикът му не е изпълнил задължението си да го регистрира/.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари