Очаква ни затопляне през почивните дни

0
Потвърждават се очакванията за повишение на максималните температури през почивните дни и много слънчеви часове
Потвърждават се очакванията за повишение на максималните температури през почивните дни и много слънчеви часове

Потвърждават се очакванията за повишение на максималните температури през почивните дни и много слънчеви часове

И днес, след студеното утро, с минимални температури в по-голямата част от страната от 1° до 7°, малко по-високи на места в южните райони от България, както и на морския бряг - Варна 11°, Бургас 13°.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще се повишат, в сравнение с вчера, и ще са между 16° и 21°, в комбинация със слаб северозападен вятър.

И в следобедните часове ще бъде слънчево, с повече облаци в планинските райони и в планините, където на отделни места ще превали и прегърми.

И утре ще бъде предимно слънчево, с умерен източен вятър и вероятност за следобедни превалявания главно в планинските райони.

Максималните температури ще се повишат с още около 2-3° и в по-голямата част от страната ще са между 20° и 24°, в София около 18°, по Черноморието от 16° до 18° и там в комбинация със слаб до умерен източен вятър. Вълнението на морето ще бъде слабо, а температурата на морската вода е от 13° до 16°.

И в планините ще има слънчеви часове, но и райони със следобедни превалявания и гръмотевици, с най-малка вероятност в масивите от Източна България.

И в неделя ще преобладава слънчево време, с повече облаци в източната половина от страната, а затоплянето ще продължи.

И в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, но температурите ще останат почти без промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари