КАТ издирва укриващи се шофьори с отнети книжки

0
Засилва се контролът срещу нарушителите и пияните и дрогираните зад волана
Засилва се контролът срещу нарушителите и пияните и дрогираните зад волана Видео: NOVA

Засилва се контролът срещу нарушителите и пияните и дрогираните зад волана

На фона на все по-натоварения летен трафик – засилва се контролът на пътя срещу нарушителите и срещу пияните и дрогираните зад волана. Сливенската полиция днес започва широко обхватна полицейска проверка, която ще се проведе едновременно на няколко места. В целия район, който включва и част от АМ „Тракия” ще има проверяващи патрули. Ще бъдат връчвани глоби и ще се отнемат книжки на шофьори, които системно нарушават правилата за движение.

Книжки се вземат и на дрифтаджии. Според комисар Димитър Кикьов след наказателното постановление се изпраща покана на водача да предаде книжката си в Пътна полиция. "Те се укриват и се наложи да сформираме екипи, които отнеха пет книжки на шофьори с влезли в сила наказателни постановления. Използваме свидетели и видеонаблюдение", обясни той. И допълни, че в петък са констатирани две нарушения с изпреварване отдясно в аварийната лента, предаде NOVA.

"Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е изключително опасно. Шофирахме със скорост малко над разрешената - около 150 км/ч. Бяха изведени извън пътя тези шофьори и им бе съставен акт", посочи полицаят.

Главен инспектор Илиян Илиев споделя, че контролната дейност на пътя се осъщестява както с патрулни коли, така и с небрандирани автомобили. "Целта да извеждаме агресивните водачи на пътя от трафика и да бъдат санкционирани", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари