Цена на агнешкото над 28 лева не е нормална, от производител излиза 10 лева

0
Великденската ни трапеза тази година ще струва малко над 100 лева
Великденската ни трапеза тази година ще струва малко над 100 лева

Великденската ни трапеза тази година ще струва малко над 100 лева

Продължават да падат цените на зеленчуците и плодовете, най-сериозно при краставиците. Те ще и продължат да поевтиняват. Това каза за Радио Стара Загора председателят на ДКСБТ Владимир Иванов.

Потребителската кошница тази седмица е точно толкова, колкото и миналата – 108 лв.

Великденската ни трапеза тази година ще струва колкото през 2023 г. цена на агнешко месо над 28 лв. за килограм не е нормална, уточни той. От производител агнешкото излиза 10-12 лв.

Олиото, захарта и брашното са на цени по-ниски от миналата година. Българското и немското масло задържат цената си и се намират за около 5 лв.

Стабилитет при цените на пазара на трите основни суровини – пшеница, царевица и слънчоглед отчитат вече над 9 месеца от ДКСБТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Дгд
    Докато балъците купуват ще има такива цени
  • 4
    4
    Де да знам
    Изобщо не ме вълнува. Моето агнешко струва точно 16 лева на килограм за половинка агне + дреболийките. Кооперацийка си направихме, 5 агнета си разделихме, нещо към 15-20 лева ни бяха транспортните разходи до Гюргево и обратно.
  • 6
    3
    дд
    Ами не го купувайте да си го ядът пазарувайте си в Гюргево и да видим дали няма да си коригират цените
  • 0
    2
    Русе
    Цената на агнешкото не се смята правилно. Живо тегло агнешко е 11-13лв/кг, т.е. заклано, почистено и транжирано става 22-26лв/кг! Предлага се и размразено, т.е. не прясно месо за 20лв/кг.
  • 2
    1
    Кой е луд.???
    Този който е дал зелника или този който го е изял???? Тааа в тази връзка фалит на прекупвачите и кой им позволи да вилнеят - държавата еми бой по държавата!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари