Фолклорен фестивал събира над 2000 изпълнители в град Борово

3
Единайсeтото издание на фолклорния фестивал "От Дунав до Балкана"
Единайсeтото издание на фолклорния фестивал "От Дунав до Балкана"

Повече от 2000 изпълнители ще си дадат среща по време на единайсeтото издание на фолклорния фестивал "От Дунав до Балкана", което се организира днес и утре в град Борово, област Русе,  съобщи председателят на читалище "Искра 1898" в града Мариана Минева.

На сцената ще се изявят деца, младежи, жени и мъже от 65 населени места от 13 области в България. Участниците са разпределени в 17 категории. Публиката ще види и чуе 36 индивидуални изпълнители от четири до 80-годишна възраст, както и 62 групи за обработен фолклор и хорове. На сцената ще излязат групи за автентичен и изворен фолклор, мъжки певчески групи, танцови състави и клубове. Ще има разказвачи и представяне на обичаи, както и шест ревюта на национални костюми с над 150-годишна история.

Минева обясни, че фестивалът дава възможност за изява и на хора в неравностойно положение, като шест групи ще се състезават за награда "Устрем".

Изпълнителите ще бъдат оценявани от жури с председател народната певица Илияна Найденова. Осигурен е и награден фонд.

Фестивалът е част от програмата за празника на община Борово и се организира под патронажа на кмета Валентин Панайотов. Единайсетото издание е посветено на 120 години от създаването на читалищната дейност в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари