Днес Борово се превърна в средище на българщината

0

На 02.09.2017 г. в град Борово беше открито десетото юбилейно издание на фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана”.

Фестивалът е със състезателен характер и цели да съхрани и популяризира танцовото изкуство, българската народна песен, традициите и обичаите, присъщи за българина.

Сред официалните гости бяха г-н Пламен Нунев, народен представител от 19-ти МИР – Русе и г-н Валентин Колев, заместник областен управител на област Русе.

Г-н Колев благодари на кмета за отправената покана и създадената организация. Той отправи пожелания към участниците за все така бодър дух и изрази почит пред всеотдайността им за запазване на българщината.

Г-н Колев връчи поздравителен адрес на кмета на община Борово г-н Валентин Панайотов от името на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров, в който се казва:

„...За поредна година, Вашата община се превръща в средище на българщината, на фолклорното многообразие, на таланта и ентусиазма на изпълнителите, на красотата и уникалността на родните ни носии и богатството на традициите ни. Фолклорът вълнува, защото в него се преплитат различни видове изкуство – слово, музика, танц, вокално пеене, облекло и др. Благодарение на благородните  Ви усилия, тази магия оживява отново днес, завладява публиката, покорява сърцата и е мост към по-достойното ни бъдеще като българи...”

Мероприятието се организира от народното читалище „Искра 1898” и е под патронажа на кмета на община Борово. То ще продължи два дни и е част от програмата, посветена на 33-та годишнина от обявяването на Борово за град.

Събитието ежегодно събира повече от 2000 участници от Северна България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари