В Борово се проведе фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана”

0

На 03.09.2016г., в град Борово се проведе деветото издание на фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана”.

Фестивалът се организира от народното читалище “Искра 1898“, под патронажа на кмета на Община Борово – Валентин Панайотов и е част от програмата, посветена на 32 години от обявяването на Борово за град.

Събитието уважиха г-н Пламен Нунев, г-н Валентин Колев и г-н Станимир Станчев, заместник областни управители на област Русе, г-жа Валерия Борисова, заместник-кмет на Община Борово, г-жа Бисерка Тодорова, председател на Общински съвет Борово.

Празникът официално беше открит в 09.00 часа пред НЧ „Искра 1898”.

Фолклорният фестивал има състезателен характер и в него взеха участие непрофесионални колективи и индивидуални изпълнители от различни жанрове на музикалното и танцово изкуство, с цел съхраняване и популяризиране на българския фолклор.

Заместник областният управител г-н Валентин Колев благодари на организаторите за поканата, пожела успех на участниците и  връчи поздравителен адрес от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, на г-н Валентин Панайотов, в който се казва:

С настоящото, бих искал да Ви благодаря за отправената покана да присъствам на този фестивал и да изразя своeто задоволство от подобен тип културни събития, в които традициите и настоящето се преплитат и са мост към по-доброто ни бъдеще.

В духа на празника, отправям пожелания към Вас и жителите на община Борово за крепко здраве, лично щастие,  радост и добро настроение!“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари