Финландия записа исторически успех на Евро 2020

0
Датчаните пропуснаха дузпа четвърт час преди края
Датчаните пропуснаха дузпа четвърт час преди края Снимка: Ройтерс

Финландия записа първата си победа на Европейски първенства.

"Суоми" надви с 1:0 Дания на "Паркен" в Копенхаген. Двубоят обаче ще се запомни с ужасяващия инцидент с халфа на "червения динамит" Кристиян Ериксен, който колабира в края на първата част. Около два часа след това, когато стана ясно, че футболистът на Интер е в стабилно състояние в болница, срещата беше подновена, пише Topsport.bg

Единственият гол в мача вкара Йоел Поянпало час след началото на мача. В 75-ата минута Пиер-Емил Хьойберг пропусна дузпа.

В 7-ата минута бе първата добра възможност в мача. Йонас Винд получи пред наказателното поле и отправи истински снаряд, който Лукас Храдецки изби в корнер. Малко след това датският нападател стреля с глава, но неточно. 

В 15-ата минута Йоаким Меле намери Пиер-Емил Хьойберг в наказателното поле. Халфът отправи удар с глава, който Храдецки изби в корнер. В 22-ата минута Томас Дилейни овладя подаване на Кристиян Ериксен в наказателното поле, но и той стреля неточно. 

Снимка 534465

Източник: GettyImages

В 26-ата минута пробив на Мартин Брайтуайт завърши с удар в близкия ъгъл, който излезе в аут. В 40-ата минута отново нападателят на Барселона не намери очертанията на вратата.

Снимка 534484

Източник: GettyImages

Две минути след това ужасът завладя "Паркен". Ериксен се строполи на земята и колабира. Последва бърза реакция на неговите съотборници, който го наобиколиха, а медиците се бореха за живота му. Около 10 минути на халфът му бе правен сърдечен масаж, след което бе изнесен на носилка. 

Срещата беше прекъсната за близо два часа. Двубоят бе подновен по желание на футболистите в двата отбора. 

В началото на второто полувреме удар от далечна дистанция на Йенсен мина над вратата. В 59-ата минута Дилейни също стреля неточно.

Снимка 534467

Източник: GettyImages

Точно след час игра "суоми" нанесе своя удар. Йере Уронен получи отляво и центрира в наказателното поле. Там Йоел Поянпало нахлу от втора позиция, след като бе забравен от Меле, и с глава вкара за 0:1.

Снимка 534489

Източник: GettyImages

В 74-ата минута Поулсен получи отляво в наказателното поле и бе съборен с ръка от Паулус Араюри. Главният рефер Антъни Тейлър посочи бялата точка. Зад топката застана Хьойберг, който стреля в долния ляв ъгъл, но Храдецки спаси. 

До края на двубоя "червения динамит" опита натиск, който обаче не доведе до нещо сериозно пред Храдецки, освен няколко разбърквания след центриране.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари