Македонците вкараха исторически гол, но Австрия взе своето

0
Авторът на попадението нямаше как да е друг, освен легендата на западните ни съседи - Горан Пандев
Авторът на попадението нямаше как да е друг, освен легендата на западните ни съседи - Горан Пандев Снимка: Getty Images/Guliver

Северна Македония беляза дебютния си мач на европейски първенства с гол, но той стигна само за почетна загуба с 1:3 от Австрия на националния стадион в Букурещ.

Авторът на попадението нямаше как да е друг, освен легендата на западните ни съседи - Горан Пандев. С него 37-годишният нападател на Дженоа изравни резултата в 28-ата минута, пише Webcafe.bg.

Десет по-рано Щефан Лаймер бе извел австрийците напред, засичайки точно диагонално центриране, и от малък ъгъл преодоля Столе Димитревски.

Пандев пък изравни след поредица от грешки в отбраната на Австрия. Бранител в черно и синьо опита да изчисти топката, но нацели свой съотборник и се запъти към неговата врата. Стражът Бахман излезе да я посрещне, но не успя да я удържи в битка с Трайковски, а от всичко това се възползва ветеранът Пандев със своя голов нюх и на празна врата се разписа за 1:1.

За 2:1 се разписа резервата Михаел Грегорич в 78-ата минута. Капитанът Дейвид Алаба центрира хубаво към границата на малкото наказателно поле, Димитревски излезе да боксира топката, но бе изпреварен от Грегорич и отново трябваше да вади кълбото от мрежата си.

Крайното 3:1 оформи друга резерва - Марко Арнаутович, минута преди края на редовното време. Нападателят на китайския Шанхай Порт бе изведен с пас с пета от Лаймер, мина като на парат между двама бранители на Македония и вратаря и безпроблемно записа името си на светлинното табло.

Това бе първи двубой от Група С на Евро 2020, а по-късно днес един срещу друг ще се изправят тимовете на Нидерландия и Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари