Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Докога ще продължава този терор?

6

Реших да ви пиша като силно възмутена гражданка на Русе.

Живея в жилищен блок "Лом" на улица "Доростол". От няколко месеца в близост до блока ми има огромни изкопи, които са направени за присъединяване към водопровод и канал на новострояща се жилищна кооперация. Отначало бяха оградили само част от платното и тротоара, след това разкопаха и отсрещния тротоар и асфалта на платното пред него. Дълго време стоя така. След това запълниха с чакъл единия изкоп, но направиха още по-голям и по-дълбок от другата страна.

Въпреки че са сложени пътни знаци за ограничаване на скоростта, това не винаги се спазва от преминаващите автомобили. Повечето от тях се засилват по наклона след моста при Хлебна мая-ЛВЗ и навлизат по улица "Доростол" с голяма скорост. В час пик сутрин и вечер е почти невъзможно там да се премине, дори преди да направят тези изкопи. Сега, когато вали дъжд, всичко е кално, мръсно и подгизнало. Има и много клони, листа, мръсотия, чакъл и пясък. Всичко това пречи на хората да минават лесно и безпрепятствено по това място.

Точно оттам минават много хора, които отиват или към автобусните спирки или се прибират от тях към домовете си в блоковете "Лом", "Огоста", "Вит" и др. Тъй като наблизо няма магазини, едва наскоро откриха един, повечето хора пазаруват в магазините на блоковете "Клокотница" и "Ахелой", но за да стигнат дотам, те трябва да прекосят опасното място на улица "Доростол". Оня ден един възрастен мъж се подхлъзна и падна пред очите ми по гръб. Днес една жена падна на коленете си и едвам се изправи, а носеше и чанти. Оттук преминават много хора пенсионери - в района живеят предимно такива, а също и майки с деца, ученици. Животът на всички тях е изложен на опасност, поради пълното и безотговорно бездействие на институциите в нашия град.

Докога ще продължава този терор над живущите в района и никой ли няма да се задейства да направи нещо за тяхното улеснение и удобство най-сетне?

Изпращам и снимки на мястото, направени от мой съсед.

Автор: Диляна Маркова
(Автор: Диляна Маркова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари