До какви висини може да достигне институционалното безхаберие

1
Фирма, близка до ГЕРБ и АБВ се оказва собственик на незаконния павилион
Фирма, близка до ГЕРБ и АБВ се оказва собственик на незаконния павилион Снимка: Свободна Европа

Един търговски обект пребивава над 30 години на територията на публична държавна собственост (двора на болница Св. Иван Рилски). При все че стои там от 30 години (това сочат официални документи, подписани от шефа на болницата) ... павилионът е не-за-ко-нен

Нищо, че е незаконен. Включва се към ЧЕЗ. Йорданка Фандъкова твърди, че това е недопустимо. Но както е незаконен, така се оказва, че БАБХ дава разрешение за работа. Разбирате ли? Държавна институция дава разрешение.

Болницата пък няма договор за наем със собствениците на павилиона. Нищо, че Йорданка Фандъкова каза, че има. Ня-ма. Има следните договорни отношения: отдава болницата площ, а собственикът на металната конструкция се задължава да прави ежемесечни ДАРЕНИЯ на въпросната болница. Защо ли? Защото лечебното заведение трябва да проведе търг за мястото. И после върху него да има незаконен обект. Не става. Затова - заобикляме закона.

А кой го заобикаля: фирма, близка до ГЕРБ и АБВ.

Иначе павилионът е захранен с електричество.

Електричеството излиза от шахта (а не би следвало да излиза над земята). По шахтата има метален обков. На металния обков стъпва 16-годишният Людмил на 14 февруари. И умира от токов удар пред очите на баща си.

Вие това разбирате ли го?

30 години незаконен обект. С всички разрешителни (издавани от държавата). На държавна територия. Без договор за наем. И една непроконтролирана шахта.

Впрочем, това е по пътя, по който и вие минавате докато отивате към Зелените коридори за ваксини - я във ВМА, я в болница Св. Иван Рилски.

Полина Паунова

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари