Кметът на село Пороминово подаде оставка

0
Гербаджията бе трети мандат кмет
Гербаджията бе трети мандат кмет Снимка: ПП ГЕРБ

Гербаджията бе трети мандат кмет

Кметът на кюстендилското село Пороминово Кирил Калинков е подал оставка, която е гласувана в Общинската избирателна комисия и предстои частичен избор в населеното място, съобщи председателят на комисията Атанаска Богоева, предаде БНР.

Калинков е кмет трети мандат.

Решението е изпратено до ЦИК, чака се указ на президента.

До ситуацията се стигна, след като е установено, че на името на Кирил Калинков се води фирма. Той е кмет от 2015 година, но не се е отписал като управител.

Предприел е стъпки за закриване на фирмата, но не е провел процедурата до край. Предоверил се е на адвоката си, но той не е придвижил процедурата по отписването.

Към Общината е сформирана комисия, която ще разследва случая и дали при предишните два мандата Калинков е заемал законно поста кмет на Поромоминово, като ще бъдат сезирани компетентните органи, каза тази сутрин за БНР кметът на Общината Станислав Горов.

Калинков е кмет от ПП ГЕРБ.

На заседание днес Общинският съвет трябва да реши кой ще изпълнява временно функциите на кмет на Пороминово.

Според коментари Калинков ще се кандидатира отново при частичните избори, които се очаква да бъдат насрочени след евровота, вероятно наесен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари