Длъжни сте да се държите любезно с мен, Меркел ме покани!

0
Дръзките слова са на вилнял в новогодишната нощ в центъра на Кьолн...
Дръзките слова са на вилнял в новогодишната нощ в центъра на Кьолн...

“Сириец съм. Длъжни сте да се отнасяте с мен любезно! Покани ме госпожа Меркел.”

Дръзките слова са на вилнял в новогодишната нощ в центъра на Кьолн, изречени към полицаи. Тогава озверяла тълпа от над 1000 души, за които се смята, че са северноафрикански и арабски мигранти, се нахвърли върху жени и девойки. Те бяха подлагани на сексуален тормоз и ограбвани. Случилото се стъписа цяла Германия, възмущението срещу безсилието на полицията е огромно.

В доклад от 4 януари, публикуван вчера от “Шпигел”, висш полицейски шеф посочва: “Жени с придружители или не са били превърнати от алкохолизирани мъжки тълпи в търсещ спасение дивеч. Не се оказало възможно идентифицирането на престъпниците, извършили по едно и също време деянията си на различни места на площада около гарата и катедралата”, пише "Труд".

Наред с дръзките думи на сириеца се изброяват и някои други примери: нападатели заплашвали всеки, дръзнал да даде показания; пред очите на полицаи мъже късали издадените им документи за регистрация като бежанци и изричали: “Нищо не можете да ми направите, утре ще си извадя нови.” Не било възможно да се задържат дори уличени на местопрестъпленията, тъй като полицията нямала капацитет. При тълпа от 1000 озверели нападатели на площада имало едва 200 униформени.

В доклада се посочва също, че когато полицаите се опитали да опразнят площада, те били замеряни с бутилки и пиратки. Заключението на автора е: “Такова пренебрежение към полицията не съм виждал за 29 години служба”. Вчера бе съобщено, че има 16 заподозрени, които ясно се виждали на записите от камерите, но не са идентифицирани и задържани няма. Постъпили са 121 жалби от пострадали жени, от които 75% се оплакали от секс тормоз, две били изнасилени.

Предполага се, че броят на жертвите е далеч по-голям. 50 жалби за посегателства са подадени от жени и в Хамбург, а аналогични случай имало в Берлин, Дюселдорф и Щутгарт. Ако се установи, че кандидати за убежище в Германия са участвали в посегателствата, те може да бъдат депортирани, заяви германският министър на правосъдието Хайко Маас.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари