Меркел съветва бежанците да живеят на село

0
Тя иска от мигрантите да проявят и малко любознателност към германската култура
Тя иска от мигрантите да проявят и малко любознателност към германската култура

Канцлерът Ангела Меркел заяви, че бежанците, които искат да се устроят в Германия, трябва да останат отворени към живот в по-рядко населени райони, вместо в големите градове, и да проявят малко любознателност към германската култура, предаде ДПА, цитирани от БТВ.

"Очакваме онези, които идват тук, да спазват законите ни, да са малко по-любознателни за живота ни", каза Меркел в седмичното си видео обръщение, разпространено днес.

От 2015 г. Германия е приела над 1 милион мигранти и бежанци и оттогава се бори с политическия и социалния натиск около интегрирането на новопристигналите, припомня ДПА.

Меркел призна, че много мигранти предпочитат да живеят в големите градове, но често може да е трудно да си намерят подслон и препитание там.

"Затова моят съвет е да останат в селските райони (...), където на пръв поглед може да е малко непривлекателно", посочи канцлерката.

"Защото често на тези места хората могат по-добре да се погрижат за интересите на бежанците и да ги интегрират", аргументира се тя.

Меркел добави, че новодошлите в Германия трябва да приемат "ценностите, на които се основава тази страна; толерантност, отвореност, религиозна свобода, свобода на изразяване".

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари