Депутатите от БСП се отказват от заплатите си

0
Народните представители на левицата се отказват и от командировачните си средства, както и от служебните автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони
Народните представители на левицата се отказват и от командировачните си средства, както и от служебните автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони Снимка: Георги Кожухаров / архив

Лидерът на БСП Корнелия Нинова съобщи с писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че депутатите от левицата се отказват от заплатите си за периода, в който ще отсъстват от парламента.

Писмото е внесено днес, а повод за реакцията на социалистите е днешното решение на ГЕРБ и "Атака" да помислят как да променят парламентарния правилник, за да лишат депутатите от БСП от тази една трета от заплатите им, която получават, въпреки че не присъстват на заседания.

Депутатите на БСП напуснаха парламента в знак на протест срещу промените в Изборния кодекс миналата седмица. След това заявиха, че няма да се връщат в Народното събрание, а искат предсрочни избори. Ако изпълнят намеренията си, управляващите може да оставят без остатъчната му заплата и депутата от ДПС Делян Пеевски, който не е идвал в парламента от полагането на клетвата, която му осигурява имунитет.

Нинова подчертава, че освен от заплати, народните представители на БСП се отказват и от командировачните си средства, както и от служебните автомобили, разходи за гориво и нощувки в избирателните им райони.

Тя подчертава, че промените в нормативните актове, регламентиращи възнагражденията на депутатите, е в правомощията на Караянчева и тя трябва да направи необходимите стъпки това да се случи.

Нинова използва писмото си, за да припомни и за внесения от БСП проект за намаляване и замразяване на заплатите на депутатите. По думите ѝ предложението не се разглежда вече трети месец.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари