Дават пари на полицаите без нови униформи

0
Държавата ще компенсира униформените служители на МВР заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи
Държавата ще компенсира униформените служители на МВР заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи Снимка: БГНЕС / Архив

Полицаите, които е следвало да получават униформено облекло, но такова не им е било осигурено, ще получат левовата му равностойност.

Това предвиждат промени в Закона за МВР, които внесоха в Народното събрание депутати, начело с председателят на ПГ на ГЕРБ и шеф на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента Цветан Цветанов, информира Монитор.

Промените са съгласувани лично с министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Валентин Радев след вчерашното национално съвещание на МВР. Със законовата промяна, предложена от депутатите от ГЕРБ, държавата ще компенсира униформените служители на МВР заради невъзможността да им бъдат осигурени униформи.

През последните години се наблюдаваше тенденцията при провеждане на процедури по Закона за обществените поръчки с предмет осигуряване на униформено облекло да се стига до множество обжалвания на целите или отделни обособени позиции по съответните поръчки. От възникване на подобни предпоставки, униформеното облекло не е било осигурено и носещи униформа държавни служители не са получили такава поради независещи от тях обстоятелства, уточняват от ГЕРБ.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари