Бойко Борисов: Министри от други държави ме натискаха за МВР

1
До последния момент ПП-ДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт
До последния момент ПП-ДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт

До последния момент ПП-ДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт. Собственоръчно зачертах нашите предложения

"Много исках да има правителство. До последния момент ПП-ДБ бяха нахални, искаха да узурпират цялата власт. Два пъти Мария Габриел отива и им казва, че счупват всичко."

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който представи своята ретроспекция на преговорите с ПП-ДБ от последните дни, довели до оттеглянето на Мария Габриел като кандидат за министър-председател, предаде БГНЕС.

Минути преди парламентът да гласува на извънредно заседание решение за обявяване на първия мандат като неуспешен, Борисов съобщи, че е получавал телефонни обаждания от министри на чужди държави относно оглавяването на вътрешното ведомствено.

Четири компромиса дадох, ПП искаха МВР и електронно министерство, подчерта Борисов.

Борисов поясни, че в четвъртък е казал на ген, Атанас Атанасов, че прави всичко, за да има кабинет.

"В петък получих обаждане от Асен Василев и въпреки интереса на партията, въпреки преговорния екип собственоръчно подчертах, че Асен Василев остава - първи компромис с него. След това зачертах Христо Гаджев и написах Тодор Тагарев в Министерството на отбраната заради Иван Костов, зачертах Жечо Станков от енергетиката и написах Румен Радев, на този лист лидерски аз задрасках голямата част от това, за което се бори преговорният екип. Казах на Асен Василев, че искам отговорът да е кратък - да или не и да отиде при неговите хора с листа. Василев ми отговор, че искат МВР и електронното министерство. Казах му същото и на ген. Атанасов, след като ми звъня - да отговорят с “да или не"", обясни Бойко Борисов.

В събота Денков кани Габриел в МС, тя казва, че ГЕРБ не могат това да го отстъпят, включително за енергетиката. Денков каза без МВР и това електронно управление не става. В неделя пращам за последен път Мария Габриел при Денков. Той казва без МВР не става - сложете Румяна Бъчварова за министър”, съобщи лидерът на ГЕРБ. Той поясни, че Габриел се е върнала в централата на ГЕРБ.

"От там се почва телефон, телефон, звънят ми министри от други държави да ме настискат да им дадем МВР. Така официално взехме решение да защитим институциите, хората, демокрацията. Сега ПП-ДБ имат огромен шанс, имат отношения с ДПС, с “Възраждане”. Моето влияние върху избирателите и симпатизантите не е безгранично”, добави Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    до 4
    Къде съм казал, че мразя руснаците или американците? Мразя тиквите!
  • 8
    5
    Читател
    Б.Б.живее с мисълта,че той е най важния фактор в държавата ни и че всичко се върти около него. Неговата сила обаче, с всеки ден спихва като свински мехур, нещо което се вижда от неговите сподвижници, но те се правят, че това се отнася за друг субект. Шефът и собственик на пп-герб,се чувства комфортно в политическия живот у нас,защото партията му няма истинска опозиция.
  • 3
    4
    до русенец
    Мой човек, не може хем да мразиш руснаците, хем да мразиш САЩ, и за капак да мразиш Сорос. Ти сигурно и децата си мразиш, и комшиите, и себе си, и птичките на двора...
  • 10
    3
    русенец
    Извинявай, Тиква, ама нима се оправдаваш с министри на чужди държави ли, бе путьо? Защо на Орбан някак си не могат да му въздействат от чужбина? Може би защото е умен и е патриот! Той изгони Съветската армия преди тридесетина години, изгони след това и Сорос от Унгария! А ти се хвалеше по телевизията, че с резидента на ЦРУ в София заедно правите докладите! Време е за бесилки!
  • 12
    2
    Опаааа
    ЧВРВЕНА ЛАМПА: "звънят ми министри от други държави да ме настискат да им дадем МВР". Разбеахте ли сега граждане на неЗависима България??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари