Бойко Борисов отива да търси инвестиции в Абу Даби

0
Премиерът обикаля света в отчаяни опити за привличане на чужди инвеститори
Премиерът обикаля света в отчаяни опити за привличане на чужди инвеститори Снимка: БТА / Архив

Министър-председателят Бойко Борисов заминава днес на работно посещение в Обединените арабски емирства (ОАЕ), съобщиха от правителствената информационна служба.

В рамките на двудневната визита премиерът Борисов ще проведе среща с престолонаследника на емирство Абу Даби и заместник-върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян. В ръководената от българския министър-председател делегация участват министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

Работното посещение в град Абу Даби е естествено продължение в развитието на двустранните отношения между България и Обединените арабски емирства.

Настоящата цел на българската делегация била да задълбочи установения политически диалог. Щели да бъдат обсъдени и възможностите за конкретизиране на формите за сътрудничество в областта на инвестициите, икономиката, транспорта, високите технологии, енергетиката, туризма и сигурността.

Изглежда, че премиерът е запретнал ръкави и предизборно обикаля света в отчаяни опити за привличане на чужди инвеститори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари