Владислав Горанов: Премиерът няма да се казва Борисов

0
Бойко Борисов няма да настоява министри от ГЕРБ да не влизат в новото правителство
Бойко Борисов няма да настоява министри от ГЕРБ да не влизат в новото правителство

Днес продължават интензивните консултации.

Едно е сигурно: премиерът няма да се казва Борисов, финансовият министър няма да е Горанов и ГЕРБ няма да имат водещата роля. Това заяви финансовият министър в оставка Владислав Горанов.

„Дали другите министри ще останат на поста си е тема на дебат с всеки един. И министър Дончев смята, че щом сме подали оставка, е по-добре да излезем от изпълнителната власт”, каза Горанов пред bTV. "От акта на оставка на Борисов ГЕРБ не трябва да има водеща роля в изпълнителната власт”, категоричен бе той.

От думите му стана ясно още, че премиерът в оставка няма да настоява министри от ГЕРБ да не влизат в новото правителство. „Някои от сегашните колеги или други представители на ГЕРБ могат да намерят място в това правителство”, прогнозира той.

Що се отнася до това може ли лидерът на СДС Божидар Лукарски да застане начело на новия кабинет, той заяви, че това трябва да бъде преценено от самия Реформаторски блок. „Той е умен мъж, добър юрист. Не мога да преценя как ще му се получи координацията между отделни политики. За мен не е добре лидер на някоя от формациите от блока да поеме правителство”, посочи Горанов. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари