Българските потребители вече са песимисти

0
"Скочихме от криза в криза и едва ли смяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората", каза социалният антрополог доц. Валери Личев
"Скочихме от криза в криза и едва ли смяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората", каза социалният антрополог доц. Валери Личев Снимка: bTV

В последните три месеца нараства песимизмът сред българските потребители

Това показва ново проучване на Националния статистически институт, предаде bTV

Инфлационните им очаквания за следващите 12 месеца също се засилват.

Според социалният антрополог доц. Валери Личев очакванията на хората за това, че нещата няма да са по-добри, са реалистични. 

"Скочихме от криза в криза и едва ли смяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората", каза още Личев.

Покачването на битовите цени основно води до несигурността, защото всъщност човек може да се чувства щастлив тогава, когато живее в нормиран от институциите живот. Това, което виждам, е, че институциите влязоха в противоречие една с друга. Самите хора също така изказват противоречиви мнения и цялата тази обърканост не може да не тревожи хората и ви карат да бъдете предпазливи в очакванията си, защото всички знаем, когато имаме големи очаквания, лесно се разочароваме“, добави той.

По думите му настроенията може да се променят, ако падне цената на горивата.

Той добави, че все пак очаква да има планиране на почивки. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари