Българка в Одрин: Тук в никакъв случай не е по-скъпо, отколкото у нас

5
Българи в Одрин се срещат на всяка крачка
Българи в Одрин се срещат на всяка крачка Снимка: Кадър от Nova

Инфлацията в Турция счупи 24-годишен рекорд

Инфлацията в Турция счупи 24-годишен рекорд и само за една година достигна 86%. Цените растат – и за местните, и за българските потребители, които от години търсят по-евтини храни, дрехи и услуги в южната ни съседка. Тази седмица в „Темата на NOVA” проверяваме – продължава ли поскъпването и в другите балкански страни и дали все още имаме сметка да пазаруваме зад граница. Одрин се намира на 20 километра от българо-турската граница. Известен е с ниски цени и голям пазар. Българи тук се срещат на всяка крачка.

„Колкото и да казват, че е по-скъпо, в никакъв случай, не е като в България”, посочва Таня Димитрова.

И докато всеки решава какво му е изгодно, в зависимост от това колко пари има в джоба, за едно нещо българите тук са единодушни - цените са много по-високи, за разлика от миналата година.

Сметките показват, че, ако миналият октомври със 100 лири са купувани определени стоки, сега за същите тези стоки вече ще ви трябват почти 190 лири. Годишният скок само при хранителните продукти, които българите търсят основно, е от 99%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Гост
    Този петък бяхме в Одрин, всичко е завишено мнократно- храни, дрехи , лекарства. Не е както преди, дори продавачите са намръщени, гледат лошо, все едно крадец от тяхното. В мола нищо на нормална цена, в магазините същото. Седнах ме да обядваме на центъра, поръчаме си пържоли, но ни донесоха шишчета. Оказа се, че нямали пържоли и решили вместо нас те да ни поръчат шишчета. Децата ядоха кюфтета, които бяха сурови, а гарнитурата към тях бяха само три тънки картофчета. Това беше последното ни ходене в Одрин. Повечето коли изобщо не влезнах в Одрин, а заминаха към Чорлу и Люлебургас
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари