Българин спечели титлата от "Ориндж Боул" за първи път в историята на тенис турнира

0
Иван Иванов, който засенчи Григор Димитров
Иван Иванов, който засенчи Григор Димитров Снимка: БФ Тенис

Иван Иванов, който засенчи Григор Димитров

Едно българче не просто тръгна по стъпките на Григор Димитров, но и успя да го засенчи. Поне в своята възрастова категория. 14-годишният Иван Иванов стана първият представител на страната ни, спечелил титлата при юношите до 14 г. на турнира "Ориндж Боул" във Флорида. Надпреварата, която се провежда от 61 години, се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години, предава bTV.

Във финала Иванов не остави никакви съмнения в превъзходството си и победи с 6:1, 6:3 представителя на домакините Джак Кенеди. Така той триумфира със седем победи и само един загубен сет. В шест от мачовете си той загуби общо само 15 гейма.

В момента Иванов е №2 в ранглистата при юношите до 14 години в Европа, но се очаква съвсем скоро да окупира върха. От своя страна Григор достигна до финала на същия турнир през 2005 година, но не успя да го спечели.

"Разбира се, че съм горд. Но не е невероятно постижение - все пак е само до 14 години", скромно коментира 177-сантиметровият Иван, който впечатлява с мускулестата си физика. От август той е част от академията на Рафаел Надал в Испания.

"Джак Кенеди е наистина чудесен тенисист, но моят стил е атаката. Опитах да се движа по най-добрия начин, да бъда бърз и силен и мисля, че се получи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари