Артисти мечтаят за по-малко карантина в културата догодина

0
Коледата на Алек Алексиев и Яни Титова
Коледата на Алек Алексиев и Яни Титова Снимка: БТА

Коледата на Алек Алексиев и Яни Титова

Нашите прадеди са преминавали през къде-къде по-тежки моменти от това, през което ние преминаваме. Трябва да намерим хармонията, смисъла, да сме одухотворени и да сме заедно, казва актьорът Алек Алексиев пред БНР.

Следващата година се надявам хората да са по-сплотени, още по-емпатични, защото видях, че това е възможно. Да успеем да излезем заедно по-силни от тази пандемия. Това е нещо, което най-много се надявам да се случи, за да можем да се върнем към онзи живот, в който хората могат да бъдат близко един до друг.

Вече 16 години Алексиев живее между САЩ, Великобритания и България, а последните години основно между Лондон и София. Споделя, че с приятели и съмишленици винаги са искали да създадат „едно пространство, една видеотека, едно хранилище, където да се съберат колкото се може повече български филми и сериали. Така отдавнашната мечта оживява в проекта gledam.bg, стрийминг платформа за българско кино и театър, заработила на 21 декември с идеята потребителите да имат легален и легитимен достъп до български кино и театрален продукт.

Искаме много и българите извън България да имат възможност да гледат театрални постановки. Днес качваме, ще има достъп за гледане от цял свят на спектакъла „Черното пиле“ на Мариус Куркински, който ще бъде около 30 дена в самата платформа. Всеки ще може да влезе, да си закупи билет и да го гледа със семейството си“, разказва Алексиев в предаването „Преди всички“.

Въпреки че е спряла да прави каквито и да било планове, съпругата на Алек Алексиев - Яна Титова се надява през следващата година да снима своя втори филм. Хубаво е да успяваме да намираме празника във всяко нещо, отбелязва тя, а надеждите на Алек са „да можем да се върнем към духовен и смислен културен живот- с възможност да ходим на кино, на концерти, на театър не на 30%“.

По улиците като излезеш няма усещане за минорно и тежко прекарване на празниците. Всички са спокойни. Всички си честитят празника. Всички носят маски и се пазят“, присъедини се от Лондон и Валентина Каролева, семеен приятел на Алек и Яна. Каролева изпълнява главната роля във филма на Яна Титова „Доза щастие“.

За какво още мечтаят артистите чуйте в звуковия файл.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари