ДТ „Сава Огнянов“ спечели четири награди и три номинации на Шарм ел-Шейх

0

Актьорът Венцислав Петков бе отличен със Специалната награда на журито

Eкипът на спектакъла „Изчезващи“ на ДТ „Сава Огнянов“ Русе спечели четири награди и три номинации на Международния младежки театрален фестивал в Шарм ел-Шейх (SITFY), Египет. Русенци бяха единствените представители на България на този форум.

Актьорът Венцислав Петков бе отличен със Специалната награда на журито, а Ивана Керанова грабна наградата за най-добра актриса.

Думитру Акриш получи приза за най-добър режисьор, а Елизе Вилк – за най-добър драматургичен текст. Отличията на режисьора и авторката на текста бяха връчени на директора на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Боян Иванов, съобщиха от културната институция.

Постановката имаше още три номинации – за най-добра сценография на МК Ранин, за най-добър актьор* на Дона Вълова и за най-добро представление на фестивала.

Освен на сцената, актрисите Дона Вълова и Ивана Керанова се изявиха и по време на уъркшоп, организиран от датския професор Денни Деннис по време на фестивала. Темата беше “GPS”: the physical performance of actors – за физическото представяне на актьорите. Целта на обучението беше да представи нов подход в развитието на биомеханичния метод на Мейерхолд.

Заслужено и Дона, и Ивана получиха сертификати.

*На фестивала категорията няма определение за мъж или жена

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Извод
    Когато си избрахте Либийче за Тъп управник, това Ви чака. Превземане от Харабите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари