Влади Въргала: България изпълнява всички други интереси, само не и българските

3
Не е важна революцията, много по-смислена е еволюцията, заяви актьорът
Не е важна революцията, много по-смислена е еволюцията, заяви актьорът Снимка: theater.bg

Не е важна революцията, много по-смислена е еволюцията, заяви актьорът

"Много гадна година, много тежка перспектива, но сме здрави. Това е единственото важно - да си здрав, щастлив и на свобода. Защото всичко друго е без значение, когато разбереш колко си крехък и преходен. 2023 г. не е миг от вечността. Един живот си е само твой, за теб си е всичко, ако ти си здрав, попитай някой, който не е здрав. Нищо не е толкова черно, колкото изглежда. Случват се процеси, планирани преди 30 г., те се случват въпреки нас". Така Влади Въргала обобщи 2023 г. в студиото на "Опорни хора".

По думите му отдавна се случват процеси, които обезкървяват държавата като държава. Според него все се гордеем с нещо българско, без да си знаем историята.

"Цялата история е подменена, така ни разказваха историята навремето, че едва ли не цар Симеон е бил комунист, че Левски едва ли не е бил комунист, че всяко прогресивно мислене е част от комунистическата линия. Тези които сториха Паметника на Съветската армия, сега техните внуци го разрушават", каза актьорът.

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че рекордният бюджет за култура за 2024 г. е недостатъчен. Но подчерта, че пари няма не само за култура, но и за здравеопазване.

"България изпълнява всички други интереси, само не и българските. И да излезете на улицата, пак някой ще ви яхне. Единствено това, което го правите на Бъдни вечер и на Възкресение - опитайте се да го проумеете, а не да се отдавате на псевдо християнският магнетизъм", призова Влади Въргала.

Той изпраща много добра лична година - играе в 4 спектакъла, радва се на личния контакт с публиката.

"Липсваше ми смисълът да го правя. На принципа на самовнушението започнах да се наслаждавам на това и всяка среща с публиката е един подарък, наслаждавам се на всеки миг. Тази е благословена професия - краят на работния ден завършва с аплодисменти. Аз искам да ме наемат да бъда част от нещо, което да радва хората", каза още Въргала.

А за финал заяви: "Не е важна революцията, много по-смислена е еволюцията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари