Гергана Стоянова: За моето поколение 3 март е политически кич

2
Който е намерил свободата, може да води останалите, допълни Ивайло Захариев
Който е намерил свободата, може да води останалите, допълни Ивайло Захариев

Който е намерил свободата, може да води останалите, допълни Ивайло Захариев

"Аз съм от поколението, което приема това за своеобразен политически кич. Веят се знамена, пеят се политически песни. За децата ни обаче това е патриотично възпитание". Това каза в ефира на NOVA навръх 3 март актрисата Гергана Стоянова.

Според нея сега е моментът да си изберем треторазрядни актьори, които да ни управляват. "Дали да се празнува 3 март се коментира отдавна. Всички, които протестират срещу този празник, всъщност протестират срещу политическия акт на обявяването му за национален празник. Аз съм "за" това 3 март да е празник. Имаме история, а нямаме характер. Хубаво е да отбележим днешния ден, за да си спомним, че в историята е имало българи, които са притежавали силен характер", смята тя.

Актьорът Ивайло Захариев смята, че е хубаво да се замислим за истинските неща, забравяни в ежедневието - като например свободата. "Аз ще поговоря с децата си защо и какво се е случило днес. Културата води до освобождаване. Пример е Левски, който е бил свободен чрез духа си, не се е спирал пред пречките. Това мислене го е подтикнало да води хората към свобода. Който е намерил свободата, може да води останалите. Трябва да се съюзяваме в такива моменти."

По думите му не бива да търсим личната си правота, а общата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    🌋🌋
    Е БТ В не можа ли още по захлйпена да пусне в ефир точно на 3 март ?На тази сводобоза овца никой не е питал за мнението и!Учи.история продажна душо
  • 14
    1
    Отегчен
    А откога Гергана Стоянова е актриса? Става дума за една доста семпла женица, която тук-там прочита някой и друг текст за реклама. Работа, която се върши блестящо от и от тинейджъри.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари