Мариус Куркински и Любо Нейков се качват на русенска сцена през февруари

0
Програма на театралните постановки в Русе
Програма на театралните постановки в Русе Снимка: кадър You Tube

Програма на театралните постановки в Русе

Месецът започва с пиесата, която завладя любителите на театралното изкуство в Русе и е по световния бестселър на Марк Хадън „Странна случка с куче през нощта“. Приключенията на младия Кристофър, любопитният сюжет, неочакваните обрати и развръзката на финала не оставят безразлична публиката в салона. Пиесата с гост-актьорите Стоян Радев и Калоян Желев ще се играе на 6 февруари на русенска сцена. Драматичен театър „Сава Огнянов“ получи покани да я представи на 25 януари във Варна и на 20 февруари в Младежки театър „Николай Бинев“ в София, пишат от културната институция.

„Натюрморт със затлъстял племенник“ е премиерното заглавие за месеца. Насрочена е за 18 февруари, неделя, на Голяма сцена в театъра. Гост-звездите в постановката са актьорите Любо Нейков и Робърт Янакиев. Партнират им Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Режисьор е Боян Иванов, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев – Мирона. Авторът Йон Сапдару е съвременен румънски актьор и драматург, а спектакълът е по-скоро комедия с елементи на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и щетите за това да бъдеш обичан, и да обичаш, както и за необяснимото в обичта между хората.

На 22 февруари, от 19:00 часа, театърът представя комедията с Филип Аврамов и Мая Бежанска „Образцов дом №6“ на режисьора Орлин Дяков. Двама млади се обичат и искат да се оженят, но… Момчето трябва да поиска ръката на момичето от бащата. Така те влизат в този образцов дом, в който бабата е концертираща виолончелистка, бащата – запален рибар, майката – домакиня, а брата – влюбен в мобилните телефони.

Вечната класика за любовта и парите на Йордан Йовков „Боряна“, ще бъде показана на 26 февруари. Режисьор на спектакъла е Бойко Богданов. Една жестока, разтърсваща история, разказана от колоритни и ярки, автентични българи, които ни докосват до най-дълбоките корени на националния ни архетип.

Мариус Куркински гостува на русенска сцена на 27 февруари. Големият актьор ще покаже моноспектакъла „Нашенец“. С него той отбелязва 30 години на сцената. Мариус ще се превъплъти в различни герои по произведения на хумориста Димитър Чорбаджийски – Чудомир. На сцената Куркински ще пресъздаде типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни, но и трогателни истории.

Театралният месец ще завърши на 28 февруари, когато на сцената излизат „Редки тъпанари“ на Теди Москов, по филма на Марио Моничели „Неизвестни извършители“. Сюжетът е силно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща.

Всички спектакли са с начален час 19:00 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари