Арестуваха наркодилър в Русе

7
32-годишния И. М. е държал близо 42 грама хероин
32-годишния И. М. е държал близо 42 грама хероин Снимка: Dunavmost

Мярка задържане под стража за обвиняем за разпространение на наркотици в Русе.

Окръжен съдРусе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 32-годишния И. М., привлечен като обвиняем за това, че на 16.02.2020 год. в град Русе без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – метамфетамин с тегло 41.66 гр. и хероин с тегло 41.65 гр.

Съдът счете, че до момента в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието.

Съдът прие, че е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на И. М., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от четирите му предходни осъждания, както и от това, че е избягал от органите на полицията при опита им да му извършат проверка на 14.02.2020 год. и впоследствие се е укрил в продължение на няколко дни, както и че е бил задържан при опит да напусне страната през ГКПП „Дунав мост“. Освен това, деянието, за което му е повдигнато обвинение, е с висока степен на обществена опасност и е тежко умишлено по смисъла на закона. За това престъпление в Наказателния кодекс са предвидени наказания лишаване от свобода от две до осем години и глоба от 5000 до 20000 лв.

Определението на Окръжен съдРусе подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари