Съдът остави в ареста мъжа, задържан за наркоразпространение в Русе

0
Мъжът е излежал присъда за същото престъпление в затвора в Белене
Мъжът е излежал присъда за същото престъпление в затвора в Белене

Мъжът е излежал присъда за същото престъпление в затвора в Белене

Окръжен съдРусе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 30-годишния Д. К., привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на 8 гр. хероин и 12 гр. метамфитамин.

Според прокуратурата, това деяние мъжът е извършил на 06.06.2023 г. в условията на опасен рецидив, след като преди по-малко от година е изтърпял наказание 4 години лишаване от свобода при строг режим в Затвора Белене за същото по вид престъпление. Обвиняемият е бил задържан от полицията в близост до тайника, използван от него като депо за наркотични вещества, намиращ се до сградата на бившия педагогически институт в Русе, откъдето са били иззети и посочените количества, съобщиха от съда.

Окръжен съд - Русе счете, че с оглед предстоящите следствени действия по делото, единствената адекватна мярка спрямо Д. К. към настоящия момент се явява задържане под стража. Обвинението е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода и глоба. Според съда, от доказателствата по делото се налага извода за наличието на реална опасност той да се укрие, за да избегне наказателната отговорност или да извърши друго престъпление, предвид предходните му три осъждания и липсата на данни за трудова ангажираност. Поисканата от защитата мярка домашен арест в случая е неподходяща с оглед характера на престъплението, което не изключва възможността Д. К. да продължи с престъпната си дейност и при изпълнение на такава мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съдРусе може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Русе
    Хванали го, ок ама тези вещества не растат по дърветата този е просто едно бушонче разплетете случая докрай, до истинските големи риби, иначе тоя ще си елезе пак в затвора и всичко ще си продължи, затрихте едно цяло поколение с вашето корупционно бездействие
  • 4
    1
    оня
    Значи лежал, ама не се поправил, е Ко прайм са.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари