Осъдиха на затвор наркодилър от Русе

2
34-годишният престъпник трябва да плати и 2500 лева глоба
34-годишният престъпник трябва да плати и 2500 лева глоба

34-годишният престъпник трябва да плати и 2500 лева глоба

Окръжен съдРусе одобри споразумение, постигнато от държавното обвинение и защитника на П. Р., с което на последния се налага наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 4 месеца при първоначален общ режим и глоба в размер на 2500 лв.

Обвиняемият е на 34 години, от гр. Русе, осъден условно през м.март 2022 г. за държане на 1,29 грама метамфитамин.

Съгласно споразумението, същият се признава за виновен в това, че в периода м. септември 2022 год. – 11.10.2022 год., в гр. Русе, в условията на продължавано престъпление – на четири пъти, без надлежно разрешително придобил и държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества с общо тегло 264,112 грама на обща стойност 5 477,93 лева. Наркотиците били 4 вида – коноп, MDMA, метамфитамин, както и метамфетамин и диметилсулфон. Установено било, че на 10.10.2022 г. П. Р. разпространил чрез продажба две дози метамфитамин на Г. М., съобщиха от съда в Русе

При изпълнението на наказанието 1 година и 4 месеца лишаване от свобода е приспаднато времето, през което обвиняемият е бил задържан, считано от 13.10.2022 г. до одобряване на споразумението. Иззетите от лицето наркотични вещества, 6 електронни везни, 3 метални гриндери, 3 мобилни телефона, 1 таблет и 830 лв. са отнети в полза на държавата.

Споразумението има последиците на влязла в сила присъда.

Това деяние П. Р. е извършил в изпитателния срок на миналогодишното осъждане. Съгласно разпоредбата на чл.68, ал.1 от НК, ако до изтичане на определения от съда изпитателен срок осъденият извърши друго умишлено престъпление от общ характер, той изтърпява и отложеното наказание. Предвид това, съдът с определение приведе в изпълнение и наказанието по предходната присъда в размер на 4 месеца лишаване от свобода, което да се изтърпи отделно също при първоначален общ режим.

Този съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    гасгс
    скоро китайско бяло и във вашото казино,честито на късметлиите дозирали отговорно
  • 3
    3
    аха
    между осъдиха и одобриха споразумение има разлика г-н писар
  • 6
    2
    Хаг
    Присъдите трябва да са такива , че направо да отказват провинения да се занимава следващ път! Този не му е за пръв път и ... За това и борбата с наркотиците е загубена кауза към този момент! Поучете се от съседна Гърция и Турция!
  • 5
    1
    ..............
    Бълха го ухапала дилара!!!!Това ли ми е наказанието!!!!!!!Браво на съдебната система!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари