100 ракети са изстреляни от Газа към Израел

3
Палестинската ракетна атака е в отговор на операция "Зора"
Палестинската ракетна атака е в отговор на операция "Зора" Снимка: BBC

Над 100 ракети бяха изстреляни от ивицата Газа към Израел през последните два часа.

Противоракетната система Iron Dome се е задействала, пише Сега. Според The ​​Times of Israel не са регистрирани удари в жилищни сгради или човешки жертви. Единствените пострадали са двама души, които трябва да бъдат лекувани от лекари заради паник атаки.

Палестинската ракетна атака е в отговор на операция "Зора", която израелската армия стартира срещу групировката "Ислямски джихад" в ивицата Газа. Посочва се, че атаката е започнала в отговор на заплахи от страна на ислямистите. При израелските удари в района Армал в Газа са били убити поне 10 души и 55 са ранени. Убит е един от командирите на терористичното движение, а "Ислямски джихад" се закле да отмъсти за смъртта му.

След като палестинците от Газа започнаха да изстрелват ракети, Израел обяви началото на широкомащабна въздушна операция. 

Посланикът на САЩ в Израел коментира израелската военна операция в ивицата Газа: "САЩ твърдо вярват, че Израел има право на самоотбрана. Ние сме в контакт и призоваваме страните да се успокоят".

Притесненията са, че конфликтът може да се разрасне. „Хамас и ливанската Хизбула заплашват да се намесят. Могат да се отворят поне два фронта: на юг и на север. Операцията може да прерасне в сериозна и доста продължителна война“, смята Диана Тосунян, ръководител на отдела за международни новини на канал 9 в Израел.

Израел обяви, че мобилизира 25 хил. резервисти. В палестинския град Дженин започнаха да се събират бойци на бригадите "Ал Кудс" и "Мъчениците на Ал Акса".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари