Жива верига затваря днес пътя София – Русе

6
Жителите на община Пордим искат да се направи уширение от главния път към подхода за село Тотлебен
Жителите на община Пордим искат да се направи уширение от главния път към подхода за село Тотлебен Снимка: Facebook

Жителите на община Пордим искат да се направи уширение от главния път към подхода за село Тотлебен

Днес, 23 ноември, точно в 10:00 часа жива верига ще затвори главния път София – Русе при Тотлебен. Това потвърдиха вчера на пресконференция в клуба на БТА в Плевен кметът на Община Пордим Детелин Василев и кметът на село Тотлебен Емил Гашев.

Към тях ще се присъединят както много от жителите на Тотлебен, така и кметовете на другите населени места от Общината.

Причината за готвената блокада е искането на хората да се направи уширение от главния път към подхода за селото. По думите на Гашев там особено критичен е левият завой в посока от Плевен към Русе, защото се създава сериозна опасност за инциденти, които са се случвали през годините.

Кметът на село Тотлебен Емил Гашев написа в своя публикация във Фейсбук, че "все пак има светлина в тунела..." и напомни на "всички Властимащи, че ние сме живи хора, а не само електорат и избиратели".

"Искаме гаранции, че в държавния бюджет за 2023 година ще бъдат заложени средства за изграждане на трета лента за завиване на ляво при отбивката за Тотлебен на главния път Плевен – Русе", категорични са двамата кметове. Ако не получат такива, протестните действия и блокирането на пътя ще продължат всяка седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари