Соса-Cola започна да произвежда местна кола в Русия под името Добрый кола

0
Това става месеци, след като производството и продажбите на продукти на емблематичната марка "Соса-Cola" бяха спрени
Това става месеци, след като производството и продажбите на продукти на емблематичната марка "Соса-Cola" бяха спрени Снимка: egazet / Туитър

Компанията "Соса Cola НВС AG" е започнала да произвежда местна кола в Русия.

Продуктът е брандиран под името Добрый кола /Dobry Cola/, съобщава "Ройтерс", цитирана от Булевард България.

Това става месеци, след като производството и продажбите на продукти на емблематичната марка "Соса-Cola" бяха спрени заради масовото напускане на западните компании от страната в отговор на войната в Украйна.

НВС е сред едно от многото бутилиращи подразделения на "Кока-Кола" (The Соса-Cola Company) по света и притежава руските ѝ франчайзи за бутилиране и продажба на газираните напитки. По-рано от НВС заявиха, че са изчерпали запасите си и са спряли да произвеждат и продават продукти на Соса-Cola в Русия - някога най-големият ѝ пазар, и сега ще има по-малко присъствие там.

"Добрый"  е позната марка сок в страната, но от компанията казаха, че проучват възможността за разширяване на съществуващите местни марки чрез своя бизнес "Multon Partners".

"Dobry Cola няма връзка с Соса-Cola или Соса-Cola Со", се казва в изявление на НВС.

В петък информационна агенция Интерфакс цитира основателя на руската верига за бързо хранене "Теремок", която предлага традиционни ястия, че е получил известие от компанията зад "Добрый кола" напитката да се продава в ресторантите.

Местните конкуренти, а с тях и редица имитатори и нерегламентирани вносители на Кока-Кола заляха пазара, откакто компанията спря производството на напитките под емблематичната марка.

Соса-Cola навлезе за първи път в Съветския съюз през 1979 г..В момента компанията води битки срещу стоките на сивия пазар, които представляват неразрешен внос на продуктите ѝ в Русия. От съдебни документи става ясно, че предприятието се бори и с руски копия на нейната друга линия - "Fanta".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    русенец
    Не, това не е вярно. Понеже Кока Кола напусна руският пазар, бутилиращите и компании също, то в заводите на бутилиращите компании, в които се е правила кола сега правят нещо друго. :) И руснаците се убиват да го купуват. Същото е и с Икея, с Нокиан, с Бош и всички, които сглупиха да напуснат пазара, на който най-вероятно никога повече няма и да се върнат, защото Русия помни! Помни и приятели и неприятели.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари