Владимир Путин разреши на "икономически важните компании" да крият информация

0
Руският президент подписа указ с цел компаниите да намалят въздействието на западните санкции
Руският президент подписа указ с цел компаниите да намалят въздействието на западните санкции Снимка: © РИА Новости / Алексей Никольский

Руският президент подписа указ с цел компаниите да намалят въздействието на западните санкции

Руският президент Владимир Путин подписа указ, по силата на който се разрешава на компании и организации, смятани от властите за "икономически значими" да не разпространяват информация за дейността си, като така намалят въздействието на западните санкции, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Русия започна да крие икономическа информация, веднага след като войските ѝ нахлуха в Украйна през февруари 2022 г. Данните за федералния бюджет, както и определени петролни и газови статистики отдавна не са публично достояние, а на банките също беше наредено да не разкриват информация.

Новият указ, който е с дата 27 януари, разширява спектъра на организациите, които могат да избягват оповестяването на данни, тъй като са "икономически значими".

Определението "икономически значим" се появи за пръв път в руското законодателство през 2023 г. Според официални представители на руските власти такива за компаниите, което са важни за отстояването на "руския икономически суверенитет и сигурност". Списъкът на такива компании обаче все още не е изготвен.

Според указа, компании и личности, смятани за "икономически значими", ще трябва да уведомят регулаторните органи за правото си да не оповестяват данни и да им предадат определена информация, която обаче няма да бъде правена публично достояние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    до 1
    Теле, виж на какви дебили правиш свирки. Ако с руският не си добре, има и на английски. https://t.me/SolovievLive/235284
  • -2
    1
    Ванка с танка
    всяка сутрин, след като прочетеш, че нито Украйна е загубила, нито "колективният запад"е фалирал, нито доларът се е трансформирал в тоалетна хартия? Така ще ви мине живота в очакване драги ватници,както беше в последните 50-60 години
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари