„Продължаваме промяната“ ще предложи за премиер отново Кирил Петков

1
Крум Зарков пък е скептичен, че е възможно стабилно мнозинство в сегашния парламент
Крум Зарков пък е скептичен, че е възможно стабилно мнозинство в сегашния парламент Снимка: МС

Това заяви изпълняващият длъжността съпредседател на Народното събрание Мирослав Иванов

Продължаваме промяната“ ще предложи отново Кирил Петков за премиер на страната.

Това заяви в ефира на bTV изпълняващият длъжността съпредседател на Народното събрание Мирослав Иванов.

Той подчерта, че неговата политическа сила ще опита да сформира ново правителство след връчване на мандата от президента Румен Радев.

Темата за възможен кабинет в рамките на този парламент коментираха и от БСП.

На дневен ред пред "Продължаваме промяната" остават гласуването на бюджета, Законът за енергетиката и опитът за смяна на ръководството на атикорупционната комисия, каза Мирослав Иванов.

Номинацията за нов премиер не буди съмнения в "Продължаваме промяната".

Вярваме, че г-н Петков беше изключително активен премиер, който беше казал, че няма да прави компромиси със своите принципи. Той спази тези свои заявки“, каза Иванов.

Той коментира и отношението на президента Румен Радев към управляващите в последните месеци.

Защо г-н Радев не признае и успехите на правителството?! Давам няколко примера - цените на тока за гражданите не се повишиха, въпреки че съставът на КЕВР беше обявил, че ще има увеличение от 20-30%. След като сменихме състава на КЕВР, това не се случи“, каза той.

Сред позитивите според Иванов са и уредените доставки на втечнен газ след развалянето на договора с „Газпром“.

Депутатът от БСП Крум Зарков пък е скептичен, че е възможно стабилно мнозинство в сегашния парламент.

Един политически период за мен тотално е приключил. Започва съвсем нов отначало. Ако БСП влезе в разговори и седне на масата, трябва много ясно да се заяви какво искаме“, заяви той.

В интервю за обществената телевизия възможните политически сценарии коментира и лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Нови избори и служебен кабинет са най-лошият вариант за България и народа. Това означава да няма действащ парламент, да няма приети закони, насочени към вливане в българската икономика, домакинствата, в болниците на онези пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Трябва парламент, който да приеме закони".

Нинова коментира и интервюто на Кирил Петков пред "Гардиън" по повод износа на оръжие за Киев, като подчерта за пореден път, че „България не е изнесла и не изнася и един патрон за Украйна“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    7
    colibri
    От ПП не разбраха,че има проблем с К.П. и неговите изявления.Не разбраха, че когато правят едно и също няма как да очакват различен резултат.
  • 6
    6
    до 5
    Защо, бе интелектуалец? Ти имаш мнение само когато ти плащат ли? Баси дебила! После защо разни Кирчовци ни управляват. Ти кажи какво ти халресва в Кирчо, че заради този кретен хората ще заобичат Тиквата! Хайде да ми отговориш след като си толкова остър, не се крий под други никове, русенке!:)
  • 0
    5
    до 1
    Кажи ми колко ти плащат ? Аз съм готов срещу твоят хонорар да ти работя работата ! Ти си плосък като чиния. Кажи на шефовете си , че ще бъда по-добър от теб.
  • 4
    4
    до 2
    Няма да те питам какво толкова му харесваш на Кирчо, защото искам да запазя в себе си илюзията, че булгаристанците не са големи дебили.
  • 3
    3
    До 2
    И той е лайно. Някакви други в цукалото си да имаш?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари