Кирил Петков: Ротацията вече започна да се случва

0
Смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“
Смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Снимка: МС / архив

Смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие, каза съпредседателят на „Продължаваме Промяната“

Ротацията вече започна да се случва, но смяна на министри в кабинета с премиер Мария Габриел ще има само при общо съгласие, каза съпредседателят на „Продължаваме ПромянатаКирил Петков в предаването „Лице в лице“ по БТВ, пише БТА.

Петков обяви, че „Продължаваме Промяната -Демократична България“ (ПП-ДБ) е показала, че държи на думата си със смяната на председателя на правна комисия в парламента. На 7 септември представителят на ПП-ДБ Стою Стоев беше освободен от поста, а на негово място беше избрана Анна Александрова от ГЕРБ.

Съпредседателят на ПП обясни, че смяна на министри след ротацията на премиерите ще има, само ако и ПП-ДБ и ГЕРБ се съгласят, че има нужда от такава – тоест едностранна промяна не може да има.

Първата среща за създаването на управляващото мнозинство и сегашното правителство между мен и Бойко Борисов беше в парламента, каза още Кирил Петков.

Никога не е имало среща между мен, Борисов и Алексей Петров, никога не съм имал обаждане от Алексей Петров, категоричен беше Кирил Петков. Никакви емисари не можеха да повлияят върху никакви наши решения, допълни Петков. Единствените хора, които взеха решения да влезем в разговори бяхме аз, Асен Василев и лидерите на "Демократична България".

"Опитите да се говори за роля на Алексей Петров при създаването на сегашното управление е отвличане на вниманието. Единствената роля за сегашната структура на правителството беше нашето свободно решение и съм много горд с това", обясни съпредседателя на ПП. Нито едно от решенията до момента не е в резултат на страх или от корист. Единственото нещо, което ни е движело през цялото време е чувството за дълг, че България не може да остане там, където е, въпреки че осъзнаваме всички критики, които ще ни се случат, посочи още Петков.

По повод предстоящите местни избори, той препоръча парламентът да излезе във ваканция. „Аз бих препоръчал да се излезе във ваканция поне две седмици преди местните избори, за да може голяма част от депутатите да се фокусират върху тях и ако има противоборство между различните партии да не се отрази върху националната политика в този момент“, посочи Петков.

По повод информациите, че от ПП не са се съобразили с предложенията за кметове по места на ДБ, Кирил Петков беше категоричен, че двете формации се явяват заедно в цяла България. Имало е спорове за конкретните имена, но е избирано от хора с брилянтна репутация. По повод листите за общински съветници, Петков обяви, че на много от местата номинациите на ПП и ДБ в тях са поравно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Русенец
    На мама ти в в напречната путка кривоуст ебалник!
  • -1
    1
    Татко Карло
    Ах на тати буратинчето, много дълго ще ти стане носленцето, че ще трябва да го скъсяваме с пиличката, или пък резачката!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари