Андрей Велчев: Търговци нарязват непродадените стари зеленчуци и ни ги пробутват като готова салата!

24
Някой дори забъркват салатите в съда, в който са престоявали маслините, за да спестят от зехтин
Някой дори забъркват салатите в съда, в който са престоявали маслините, за да спестят от зехтин Снимка: Пресцентър на Сдружението за качествена и достъпна храна

Всички по веригата носят вина за ситуацията, смята председателят на Сдружението за качествена и достъпна храна

Голяма част от зеленчуците, които не се продадат в рамките на деня, се нарязват и продават като готови салати. Това установиха от Сдружението за качествена и достъпна храна.

Председателят на сдружението - Андрей Велчев, каза в студиото на "България сутрин", че вече има регламент, който ни забранява да опитаме продукта преди да го купим.

"Много често към нас се обръщат дори продавачи в "топлите точки". Те се натъкват на агресията на клиентите, които са опитали, не им е харесало и се връщат за обратна връзка. Тази практика започна по Великденските празници и продължава", обясни той за зрителите на Bulgaria ON AIR.

По думите му проблемът е комплексен и до голяма степен зависи от добрата воля на управителя на конкретния магазин.

"Всеки производител прави каквото зависи от него. Но и потребителят има своята вина. Всеки избира най-хубавото и накрая остават не много добре изглеждащи домати и краставици. Веригата носи своята отговорност и не е коректно да се продават такива продукти", каза още Велчев.

Гостът алармира, че вече са засегнати и по-малките градове, където веригата е по-къса. А с повишаване на температурите тази практика крие рискове за здравето. Събеседникът подчерта, че нашата касова бележка е сигурната ни застраховка, ако стигнем до лечебно заведение.

Оказва се, че някои търговци забъркват салатите в съда, в който са престоявали маслините, за да спестят от зехтин.

Голяма част от преместваемите обекти са премахнати и са останали тези, които могат да покрият изискванията, отбеляза положително Велчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    До 8 и 9
    Какъв мързел, не познавате наистина заети хора, които се хранят когато могат и каквото има. Ако има кой да им върти домакинството е ок, но не винаги е така. Вярно, след 20 години се усещат, че плащат висока цена за здравето си, но това е.
  • -3
    11
    Е па вие чак
    Сега ли се усетихте! Големите вериги са най в гъ...а развалено месо на манджички и кайма да не говорим,че продават продукти под дадена марка,а то реално не е тази марка,за нарязаните мезета от витрината говоря!!! Изобщо от където и да разровиш мирише в наща потънала ЕВРОПЕДЕРАСТКА ДЪРЖАВА!!! НИЩО ПРОМЯНА НЯМА ДА ИМА ШИШИТАТА ЩЕ УПРАВЛЯВАТ КРАЖБИТЕ ОТ ДЖОБА НИ!!!ТОВА Е ДА СМЕ В ЕС НАЙ-НАРЕДЕНИ И ПОТЪПКАНИ,АКО БЯХМЕ КЪМ РУСИЯ НА ДАЛИ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ!!!
  • 3
    10
    polkovnika
    VINOVEN E SOROS
  • 3
    9
    Василeв
    До Сашо, Мързи ги хората, това е! И аз се чудя на същото. Една салата щом ги мързи да си нарежат. Гола вода са! Да не си нацапат кухнята!
  • 9
    8
    Сашо
    Добре де ,Сега има мултикукъри, airфраери и какво ли не, защо някои купуват от топлите витрини, толкова ли е трудно да си приготвят нещо вкъщи?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари