Кирил Петков: Страхът надделя, как да кажеш "не" на лидери с мафиотско поведение

0
Премиерът в оставка обяви, че няма как да е партньор с Бойко Борисов, Делян Пеевски и Слави Трифонов
Премиерът в оставка обяви, че няма как да е партньор с Бойко Борисов, Делян Пеевски и Слави Трифонов

Премиерът в оставка обяви, че няма как да е партньор с Бойко Борисов, Делян Пеевски и Слави Трифонов

Кирил Петков е просто заглавието след екипа на правителството. Пътят ще е много дълъг, но промяната ще се сбъдне.

Това каза премиерът в оставка Кирил Петков пред Мария Цънцарова в интервю за bTV.

Зад марките ГЕРБ, ДПС и ИТН - стоят три лица - това са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Слави Трифонов, не сме готови да седнем заедно с тези три лица.

Няма как да ни е партньор Бойко Борисов в борбата с корупцията; Слави Трифонов с исканите 3,9 млрд. лева за пътни фирми, вместо да ги дадем за млади семейства, деца, пенсионери; с Делян Пеевски - за него няма какво да обяснявам, каза Петков.

Премиерът коментира и исканите от Гроздан Караджов милиарди за "бебетата, които щели да плачат". След като го попитали кои са тези бебета, министърът на регионалното развитие пояснил, че това са пътно-строителните фирми.

Опитахме с хора извън тях. Шестимата отцепили се - с тях можехме, видяха, че ние подкрепяме политика, която е и тяхната политика. Искахме да разберем колко от останалите са независими, и колко ги е страх - страшно е да кажеш "не" на лидер, който има мафиотско поведение. И Слави и Борисов с пурата - у тях е като в нощен бар. На останалите не им стиска да излязат извън орбитата им, коментира Петков.

Тримата не могат да разберат, че може да има някаква кауза извън тях, а ние търсихме истински съмишленици - хора, които вярват в промяната на България.

Поне 20 000 съмишленици ни трябват в управленски структури да променим системата - по места управленските структури си стоят непроменени.

Какви ли не небивалици чухме, появиха се всякакви брокери да ни предлага депутати. Това че не успяхме да намерим 121 депутати, най-добре показва, че не сме търгували с депутати, каза още премиерът в оставка.

Във връзка с изявления на Бойко Борисов в съборния ден, Петков каза, че казаното от него трябва да се обръща наобратно.

Премиерът беше категоричен, че газ ще има.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    До 2
    Ех русофилче,русофилче,тъжно ти е ,че не слушат Путин ли?
  • 10
    2
    Киро, парче тъпо
    Е, ти нали винаги казваше „да“ на Бай Дън, Ханъм Мустафа и Урсула Лайняната? До къде я докара, бе, продажник?
  • 5
    1
    Тези откаченяци про100$$ к!р0...
    Тези откаченяци про100$$ к!р0 и @сенчо съвсем скоро ще обявят война на Русия! Толкова са изперкали! Тези двама са опасни за националната сигурност на България, вредни са за България! Напълно откаченяци са!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари