Пловдивски полицай осъди МВР

0
Изкълчил си капачката на дясното коляно по време на работа
Изкълчил си капачката на дясното коляно по време на работа

Изкълчил си капачката на дясното коляно по време на работа

Пловдивски полицай осъди МВР да му плати обезщетение от 1500 лева, защото си изкълчил капачката на дясното коляно по време на работа.

Той бил в оперативната дежурна част на 29 юни 2020 г. и около 23:20 часа решил да стане за малко от стола пред мониторите, стъпил накриво, капачката на десния му крак излязла от ставата и той паднал на земята, изпитвайки силна болка. Злополуката била призната за трудова, пише в. 24 часа.

Служителят на реда завел дело и поискал финансова компенсация от 3000 лв. В хода на делото станало ясно, че той имал проблеми с въпросната капачка и преди, но няма вина за инцидента в конкретния ден. Затова Пловдивският районен съд признава иска му за основателен, но намира, че справедливото обезщетение е 1500 лв., защото човекът е млад, а и периодът на възстановяването му е бил сравнително кратък – 25-30 дни.

Решението може да бъде оспорено пред Окръжния съд в Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Аз
    Горкия! Дано се оправи скоро.
  • 2
    2
    Ай, майчицееее
    Това е като в пиеса на Лорка. Станал от стола и си изкълчил капачката. В служебните му задължения вменено ли му е да става от стола !? Гротеска. Ами ако бе заспал и си бе праснал челото в ръба на бюрото? Много искам да разбера какво е решила II-ра инстанция. Защото това на първа инстанция е гавра! Пръднах и ми прокърви хемероида докато съм на работа. И тия реват за увеличение на заплати!
  • 4
    1
    Све
    Чичо му да не е в болницата или в съда.При нормалните хора това ме минава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари